محمد قربان پورکارشناس فضایمجازی گفت: رفع فیلتر شبکههای اجتماعی بندهای متعددی از اصل سوم قانون اساسی مربوط به وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران را نقض میکند و بدون تردید مسئولان ذیربط با رفع فیلتر توئیتر مخالف هستند.
محمد قربان پور کارشناس فضای مجازی در هفتمین جلسه ی فعالان فضای مجازی و افسران آتش به اختیار شهراصفهان:
تصمیمگیری در رابطه با رفع فیلتر توئیتر براساس قانون در چارچوب اختیارات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است اما از نظر فنی و قانونی رفع فیلتر این شبکه به دلایل مختلفی کاملاً منتفی است..
این فعال فضای مجازی ادامه داد: شبکههای اجتماعی آمریکایی ، اسرائیلی اطلاعات کاربران را برای سرویس اطلاعاتی غرب جمعآوری و پالایش میکنند که اسناد فوق سری منتشرشده توسط اسنودن نیز این امر بدیهی را ثابت میکند. در نتیجه از آنجا که حفاظت از جان و مال و نوامیس مردم از تکالیف قطعی حکومت است، رفع فیلتر شبکههای اجتماعی سعودی،اسرائیلی که به قوانین جمهوری اسلامی ایران توجه و تعهدی ندارند، نشدنی است و از طرفی هم به هیچ عنوان امکان ندارد و جلو سرقت اطلاعات کاربران توسط این شبکههای اجتماعی را گرفت و در نتیجه تنها راه ممکن برای جلوگیری از دسترسی سرویس های جاسوسی فیسبوک و توئیتر، فیلتر کردن دامنه اصلی آنهاست.
قربان پور افزود: رفع فیلتر این شبکههای اجتماعی بندهای متعددی از اصل سوم قانون اساسی مربوط به وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران را نقض میکند و بدون تردید مسئولان این امر به جهت اینکه در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یادکرده است که پاسدار قانون اساسی کشور باشد، با رفع فیلتر توئیتر مخالف هستند.
* باید به فکر راهاندازی و تقویت سرویس های اینترنتی داخلی باشیم
قربان پور در پاسخ به این سوال که طبیعتاً این مشکلات در شبکههای اجتماعی داخلی هم وجود دارد گفت: باید به این نکته توجه داشت که شبکههای اجتماعی ایرانی قانونمند هستند و ضمن اینکه اجازه فعالیت مجرمانه به کاربران خود نمیدهند، در صورتی که مراجع قانونی موردی را به آنها اعلام کنند، سریعاً محتوای مجرمانه را رفع کرده و کاربر خاطی را تنبیه یا اخراج میکنند و به این شکل امکان نقض حقوق کاربران را نیز از جاعلان میگیرند و فضای شبکههای اجتماعی خود را به نسبت، پاک تر و قانونمند تر از نمونههای خارجی نگه میدارند. به همین دلیل به نظر میرسد راهبرد منطبق با تدبیر و امید برای دولت محترم این است که شبکههای اجتماعی داخلی را تقویت کرده و با چند زبانه کردن آنها، دیپلماسی عمومی خود را نیز گسترش دهد.
وی ادامه داد: به هر حال بنده معتقدم بحث در ارتباط با رفع فیلتر توئیتر به حد کفایت انجام شده است و اکنون باید به فکر راهاندازی و تقویت سرویس های اینترنتی داخلی باهدف اعمال محدودیت برای تمام سایت های خارجی ای باشیم که اطلاعات کاربران ایرانی را جمعآوری و مورد سوءاستفاده قرار داده، فرهنگ اصیل اسلامی ایرانیِ مردم ما را تخریب میکنند و حال و آینده تمدن ایران، منافع ایرانیان و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به شدت تهدید میکنند.
این کارشناس فضای مجازی در همین زمینه افزود: برای جلوگیری از این آسیب بزرگ و پاسداری از انقلاب اسلامی ایران چارهای جز تلاش برای اجرای بند بند پیوست حکم اعضاء شورای عالی مرکز ملی فضای مجازی که توسط امام خامنهای به این اعضاء ابلاغ شده است نداریم.
- ۹۷/۰۴/۱۳