سواد فضای مجازی

وبگاه شخصی برادر محمد قربان پور

سواد فضای مجازی

وبگاه شخصی برادر محمد قربان پور

سواد فضای مجازی

بسم الله الرحمن الرحیم

به منظور فعالیت اثر گذار و انقلابی در فضای مجازی بر طبق فرمایشات و دستورات امام خامنه ای عزیز ؛ تصمیم گرفتم با ایجاد این وبگاه نوشته های خود و مطالب تولیدی دیگر عزیزان که باعث افزایش سطح آگاهی عموم مردم و .... خواهد بود را در این وبگاه منتشر نماییم
از همه عزیزان کمال تقدیر و تشکر داریم.


  • ۰
  • ۰

محمد قربان پور(کارشناس فضای مجازی:

همه والدین میدانند که یکی از وسایلی که در زندگی امروزه استفاده آن اجتناب‌ناپذیر است موبایل است و از طرفی همه ما نگران آسیب‌های ناشی از آن بر روی روح و روان فرزندانمان هستیم .

هنگام ملاقات با خانواده‌ها بیشترین سؤالی که خانواده‌ها از ما می‌پرسند در مورد چگونگی استفاده کودکان از موبایل است و این نشان‌دهنده نگرانی زیاد والدین نسبت به این موضوع است .

قریان پور:در زندگی روزمره هرگاه نیاز به استفاده از وسیله‌ای داشته باشیم آن را خریداری می‌کنیم ولی در مورداستفاده از موبایل به این مسئله شک می‌کنیم چراکه درک این مسئله کمی پیچیده است که یک کودک ۳ ساله چه نیازی به استفاده از گوشی همراه دارد ؟؟؟

آری همه ما میدانیم که فرزند کوچکمان نیازی ندارد که موبایلی برای خود داشته باشد اما خود ما با شادی کودک را به بازار برده و جدیدترین مدل آن را برای کودک خریداری می‌کنیم  !!!

بسیاری از والدین عنوان می‌کنند که “چون همه دوستان فرزندم یا همه بچه‌های فامیل گوشی دارند من هم برای فرزندم خریدم …نمی‌خواهم او احساس کند که چیزی از دیگران کمتر دارد …”

و یا عده‌ای از والدین دلیل آن را رفتن فرزندشان به کلاس‌های غیر از مدرسه عنوان می‌کنند که با استفاده از گوشی تلفن همراه (موبایل ) امکان اطلاع از وضعیت کودک برای آن‌ها ممکن می‌شود …

و اما از چه سنی برای فرزندمان گوشی همراه (موبایل )بخریم ؟

قربان پور: بسیاری از روانشناسان عقیده دارند که فرزندان ما در دوره کودکی تا نوجوانی نیازی به استفاده از گوشی همراه ندارند و آسیب‌های استفاده از موبایل در این دوره برای کودک بسیار بیشتر از سود آن است .

اگر شما به‌عنوان والدین بخواهید کودکتان خودش لباسش را اتو بزند آیا یک اتو داغ در اختیار او می‌گذارید تا خود راه استفاده از آن را کشف کند ؟

مطمئناً فرزند شما ممکن است به خود آسیب رسانده و دچار سوختگی شود مگر اینکه به کودک به‌درستی آموزش داده باشید و مطمئن باشید که به‌درستی از عهده انجام کاربر می‌آید و بعد اتو را به بدهید … و باوجود آموزش باز اگر سن کودک شما پایین باشد باز احتمال آسیب دیدن او وجود دارد .

استفاده از موبایل هم به همین شکل است .آیا قبل از خریداری موبایل تمام آموزشهای لازم را به فرزندتان داده‌اید تا او بداند که ممکن است چه آسیب‌هایی ببیند و پیشگیری کند ؟

و آیا فرزندتان به حدی از رشد رسیده که از خود در ارتباطات گسترده شبکه‌های اجتماعی محافظت کند ؟

اگر آری . پس می‌توانید برای او گوشی تهیه کنید ولی ممکن است فرزند ما حتی در نوجوانی هم به‌درستی آسیب‌های استفاده از موبایل را نداند .
آسیب‌های استفاده از موبایل :

۱-یکی از مسائلی که موبایل را برای فرزندان ما به‌طور بالقوه آسیب‌زا می‌کند استفاده از اینترنت گوشی‌های مدرن و اتصال به شبکه‌های اجتماعی است .

امروزه ارتباط مؤثر  بین والدین و نوجوانان رو به نزول گذاشته و اکثر بچه‌ها زمان کمتری برای یک گفتگوی دوستانه با والدین دارند این خدا عاطفی آن‌ها را به سمت دوستی‌های مجازی و ارتباطات اینترنتی می‌کشاند .

جایی که بسیاری از افراد سودجو و فرصت‌طلب منتظر فرزندان گریزان از خانه هستند .

در دوستی‌های مجازی فرزندان ما ممکن است اطلاعات زیادی را از خود و خانواده به‌طرف مقابل بگویند که ممکن است برای خودم والدین  مشکلات زیادی را به وجود آورند .

۲-آسان‌ترین راه ارتباط با جنس دیگر

نوجوان درگیر مسائل دوره بلوغ است او کشش زیادی نسبت به مسائلی جنسی و جنس دیگر دارد و موبایل و شبکه‌های اجتماعی این بستر را در اختیار او قرار می‌دهد و نوجوان ما عطش خود را در مورد مسائل جنسی از طریق دوستی‌های اینترنتی برطرف می‌کند ،بدون اینکه بداند طرف مقابلش ممکن است قصد آسیب زدن و سوءاستفاده از او را داشته باشد .

۳-اضطراب و نگرانی مداوم :

ازآنجایی‌که فرزند ما از طریق موبایلش با افراد زیادی در ارتباط است که می‌داند ما به‌شدت با این دوستی‌ها مخالفیم مدام در بیم و هراس است که نکند والدین ازدوستیش مطلع شوند . نگرانی و اضطراب ناشی از این پنهان‌کاری‌ها تأثیری نامطلوب بر سلامت کودک دارد و همچنین باعث افت تحصیلی او می‌شود .

۴-درگیری ذهنی کودک :

ازآنجایی‌که نوجوان بعد از قرار گرفتن در فضای دوستی‌های مجازی با انواع اطلاعات درست و نادرست راجع به مسائل جنسی مواجه می‌شود ذهن آرام گذشته او سرگردان و آشفته، مدام درگیر مسائلی است که می‌بیند و می‌شنود ، و این مسائله باعث می‌شود او بر هیچ موضوعی غیرازآن نتواند تمرکز کند و افت تحصیلی یکی از نتایج آن است .

۵- وابستگی و اعتیاد به موبایل :

کودک امروز فضای بازی با دوستان همسایگان مثل نسل قبل از خود ندارد و ناچار است زمان زیادی در خانه باشد از طرفی والدین زمان زیادی را صرف کار بیرون از خانه می‌کنند وهمِ این موارد به کمک جاذبه زیاد موبایل نزد کودکان آمده و باعث شده آن‌ها زمانی بیش‌ازحد معمول صرف استفاده از این وسیله کنند .

درواقع امروزه کودکان با موبایل از خواب بیدار می‌شوند و به رختخواب می‌روند و زمانی که بخواهید گوشی را از آن‌ها بگیرید به‌شدت پرخاشگری می‌کنند و در مقابل شما می‌ایستند .

توصیه‌های ما به والدین 

قربان پور : ازآنجایی‌که استفاده از موبایل برای کودکان و خانواده‌ها اجتناب‌ناپذیر است استفاده از محدودیت‌ها و دادن آگاهی به کودک و نوجوان می‌توانند به والدین و فرزندان کمک کند تا آسیب کمتری ببینند .

۱-دادن اطلاعات شخصی و خانوادگی ممنوع

به کودک و نوجوان صریحاً گفته شود که دادن هرگونه اطلاعات شخصی و خانوادگی از طریق موبایل به دیگران ممنوع است و در مورد افراد سودجو و فرصت‌طلب هم به‌روشنی صحبت شود .

۲- ارتباط با شخص ناشناس ممنوع

امروزه استفاده از سیم‌کارت‌های اعتباری بسیار رایج شده و متأسفانه در صورت بروز مشکل نمی‌توان این سیم‌کارت‌ها را پیگیری کرد پس صراحتاً به فرزندتان توضیح دهید که پیام دادن به شخصی که نمی‌شناسد به‌مانند ارتباط با افراد غریبه ممکن است برای او مشکلاتی ایجاد کند

۳-محدودیت زمان استفاده

برای کودکان و نوجوانان زمان استفاده از گوشی کاملاً مشخص و محدود باشد . مطلقاً اجازه ندهید زمان انجام تکالیف یا زمان صرف غذا یا به هنگام خواب‌گوشی با کودک باشد .

۴- آشنایی با امکانات گوشی

به‌عنوان والدین از امکانات گوشی که برای کودک خریداری می‌کنید آگاه باشید .

۵- پیامک‌ها و اشتباهات

با فرزندان به‌روشنی در مورد پیام‌هایی که اجازه ردوبدل کردن ندارد صحبت شود و در مورد اینکه باید آداب صحبت کردن را در پیام دادن هم رعایت کند با فرزندتان صحبت کنید .

استفاده از شوخی‌ها و پیام‌های مبتذل و نامناسب را برای کودک ممنوع کنید

حرف آخر اینکه سعی کنید به‌طور غیر محسوس بر کار فرزندتان نظارت کنید . با او در مورد ارتباطات و پیام‌ها صحبت کنید و برای رفع کمبود عاطفی فرزندان زمان بیشتری را صرف گذراندن وقت با آن‌ها کنید و فرصتی را برای گذراندن زمان بیشتری با دوستانی که مورد تائید شما هم باشند به آن‌ها بدهید . 

  • ۹۷/۰۳/۲۲
  • محمد قربان پور

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی